Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Ga naar de inhoud
Zingen is twee keer bidden
Mass nr.2 in E minor A.Bruckner
Mass No. 2 in E minor (Anton Bruckner)
Chor und Mitglieder des Symphonieorchesters des Bayerischen Rundfunks,
Leitung: Rupert Huber.
Von ORF am 26. Juli in der Kollegienkirche Salzburg aufgenommen  
Oefennummers:
1 t/m 6
De bisschop van Linz, Franz-Josef Rudigier, had al in 1862 een feestelijke cantate van Bruckner besteld ter ere van het leggen van de eerste steen van de nieuwe kathedraal, de Maria-Empfängnis-Dom. In 1866 vroeg hij Bruckner om een ​​mis om de voltooiing van de bouw van de Votive-kapel van de nieuwe kathedraal te vieren. Vanwege een vertraging bij het voltooien van de constructie vond de viering van de inwijding pas drie jaar later plaats, op 29 september 1869 op de Neuer Domplatz. De uitvoerders waren de Liedertafel Frohsinn, de Sängerbund en Musikverein van Linz, en de harmonie van de k.k. Infanterieregiment 'Ernst Ludwig, Großherzog von Hessen und bei Rhein.
Bruckner onderwierp het werk aan een verregaande revisie in 1869, 1876 en 1882. De tweede versie van 1882 werd uitgevoerd op 4 oktober 1885 in de Alter Dom in Linz door de Liedertafel Frohsinn, de Sängerbund en Musikverein van Linz onder de directie van  Adalbert schreyer.

Bruckner schreef dit op 42-jarige leeftijd, op een moment dat hij probeerde af te rekenen met de afwijzing van zijn huwelijksaanzoek aan een jonge vrouw.

Terug naar de inhoud