Tempo wijzigen met Windows media player - Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
De oefenbestanden op deze website zijn mp3 bestanden. De afspeelsnelheid van deze bestanden is op deze website niet te wijzigen omdat de website geen ingebouwde mp3 speler heeft met deze mogelijkheid.
Toch kan het handig zijn als je de afspeelsnelheid van het mp3 bestand wel zou kunnen veranderen om bijvoorbeeld bij het studeren snelle passages beter te kunnen beluisteren.
Hiertoe moet je het betreffende bestand dan wel eerst downloaden naar je eigen PC.
Afhankelijk van welke webbrowser je gebruikt gaat dit als volgt:

Bij het gebruik van Google/Chrome klikt u met de rechter muisknop op het bestand en kiest vervolgens "Link opslaan als..."
Bij het gebruik van Internet Explorer en Microsoft Edge klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest vervolgens "Doel opslaan als..."
Bij het gebruik van Mozilla Firefox klikt u met de rechter muisknop op het bestand en kiest vervolgens "koppeling opslaan als..."

Als het bestand eenmaal op uw computer staat dan zijn er diverse mogelijkheden om het tempo te wijzigen.
Ik laat u zien hoe dit met Windows Media Player kan.

Ca 90% van computergebruikers heeft een computer met een windows besturingssysteem. Vanaf windows 7 wordt Windows Media Player 12 standaard meegeleverd. Met deze player is op zeer eenvoudige wijze het tempo van de gedownloade mp3 te wijzigen.
Volg het hieronder aangegeven stappenplan:

Klik met de rechter muisknop op het mp3 bestand dat u wilt beluisteren. Scroll in het venster dat geopend wordt naar "Openen met...."
Klik vervolgens met de linker muisknop in het nieuwe venster dat geopend wordt op "Windows Media Player"

Windows Media Player wordt nu geopend in de afspeelmodus

Kiik met de rechter muisknop op een willekeurige plaats op de player. Scroll vervolgens  in het geopende venster naar: "Meer opties"

Klik vervolgens in het venster dat geopend wordt met de linker muisknop op "Instellingen voor afspeelsnelheid"

Het scherm "Instellingen voor afspeelsnelheid" wordt nu geopend. U kunt door het schuifje te verplaatsen de afspeelsnelheid (tempo) traploos verlagen tot de helft van het oorspronkelijke tempo of verhogen tot 2x het oorspronkelijke tempo.

Terug naar de inhoud